Besök i Nederländerna

I juni var Manuela och Olof i Nederländerna och besökte Urbanistas partner Goudappel Coffeng. Syftet var att se och lära hur de arbetar innovativt med mobilitet inom stadsutveckling samt stärka samarbetet inom ramen för Excellent Cities.

Veckan var fylld med intressanta möten med kollegor från Goudappel samt andra aktörer där de bland annat fick höra om hur de arbetar med beteendeförändring för resvanor och hur offentliga platser kan kombineras med olika transportslag. Amsterdam, Deventer, Haag, Rotterdam och Utrecht besöktes under veckan med flera studiebesök. Cykeln var det självklara valet och det är en upplevelse i sig att se människor i alla åldrar på alla möjliga typer av cyklar ta sig fram i stadsrummet.

Manuela och Olof fick också möjligheten att delta i kursen Smart Mobility genom Goudappel Campus, där fokus ligger på att överföra den senaste forskningen och erfarenheter från projekt till praktiken, ämnen som Mobility as a Service och mobilitetshubbar togs upp.

20190626_100257441_iOS

I Rotterdam mötte Manuela och Olof upp representanter från Vasakronan som var på besök, dagen arrangerades av Raymond och Martijn från Goudappel och gav inblick i hur Rotterdam kommun tillsammans med Goudappel arbetar med mobilitet i samband med stadsutveckling.

Det var en minst sagt fullspäckad vecka, vill ni höra mer om hur Goudappel och Urbanista arbetar med mobilitet och stadsutveckling är ni välkomna att höra av er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s